Masterclass met de dood als thema

 

Verdieping binnen het thema de dood is bevorderend voor het uitoefenen van je vak, maar zeker ook verrijkend als mens.

 

In verschillende werkvelden krijg je als professional te maken met de dood. Denk bijvoorbeeld aan de zorgsector, zoals de verpleegkunde en geneeskunde in diverse werkvelden zoals een algemeen ziekenhuis of in de psychiatrie. Maar ook in het werk bij de verschillende hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie kom je onherroepelijk met de dood in aanraking. Denk ook aan de spoorwegen of binnen het werkveld van de filosofie, waarin de dood vooral in het denken een grote rol heeft.

Graag stel ik voor uw organisatie een passend lesprogramma samen waarbij de dood op een passende manier als thema mag dienen. Door een lesdag of masterclass in uw organisatie toe te voegen waarin er openlijk gesproken kan worden over het thema de dood.

Waarin vakkennis gedeeld mag worden en je als professional een stuk sterker in je vak kan staan, simpelweg omdat het thema de dood uitgebreid aan bod is gekomen op een manier die past bij uw bedrijf.

Doel hierbij mag zijn dat we angst- en taboedoorbrekend te werk gaan.

 

Doelgroepen voor een masterclass, lezing of workshop vanuit mijn ervaring zijn bijvoorbeeld medewerkers van een hospice, deskundigen op het vlak van rouw en rouwverwerking of een themadag voor mensen die werkzaam zijn bij de spoorwegen, politie, ambulance of brandweer.

Heidi Gündel is CRKBO geregistreerd (vak)docent