Begeleiding rondom het sterven

 

Momenteel verdiep ik me in regressie en voorouderheling vanuit de methode van Maarten Oversier. Binnenkort zal ik via study-cases sessies doen voor een sterk gereduceerd tarief. Mocht je hierin geinteresseerd zijn, dan kun je me benaderen via een mail aan info@doodnodig.nl

 

Wanneer mensen weten dat ze binnenkort gaan overlijden, door bijvoorbeeld een terminale ziekte, breekt er een periode aan waar vaak sprake is van onzekerheid, angst en ongemak. Een periode waar je ineens onder ogen moet gaan zien dat jouw leven binnenkort eindigt.

Sommige mensen komen in een enorme vastberadenheid en wilskracht en kunnen in die laatste periode nog veel onder ogen zien. Praktische zaken worden aangepakt, problemen binnen (familie)relaties worden uitgesproken en wellicht vindt er een diep innerlijk proces plaats van verwerken, vergeven en uitspreken wat nog op het hart ligt.

Niet alle mensen zijn bij krachten of machten om dit alleen of met hun naasten te doen. Er kunnen bijvoorbeeld nog vragen of processen zijn die aandacht vragen waardoor afscheid nemen en loslaten erg moeilijk is. Processen die zo gecompliceerd lijken dat je erin vast lijkt te lopen of waarin in ieder geval wat ondersteuning van buitenaf welkom is. Zeker als je daarbij ook ziek bent en weinig energie meer hebt kan het vredig afronden van je leven een onmogelijke opgave lijken.

Of wellicht heb je vragen over wat er straks met jou gaat gebeuren wanneer je eenmaal overleden bent. Wat gebeurt er met je lichaam? Hoe moet je uitvaart vorm gaan krijgen. Wil je daar zelf een stem in hebben of laat je het liever over aan je nabestaanden? En in dat geval is het ook goed om je wensen en vragen bespreekbaar te maken door af te stemmen over wat er mogelijk is.

Ik ben je graag tot steun en hulp in deze laatste kwetsbare fase van jouw leven op een manier die past bij jouw behoefte.

Ik heb een werkervaring van dertig jaar in de zorg en postmortale zorg en ik heb me in die jaren verdiept in rouwverwerking, stervensbegeleiding, systemisch werken (familieopstellingen) en sjamanisme. Mijn doel is om de taboes rondom de dood te doorbreken door ze aan te kijken en bespreekbaar te maken.

Mijn ervaring is dat het aankijken van angst en pijn ervoor kunnen zorgen dat er ruimte komt voor (zelf) liefde waardoor het leven loslaten geen strijd meer hoeft te zijn.

Neem gerust contact met me op wanneer je vragen hebt. (06-28536099)

 

 

DOODNODIG maakt verschillende thema’s rondom de dood bespreekbaar met als doel de angstcultuur en taboesfeer te doorbreken. De angst en taboe kan dan getransformeerd worden naar een diepere wijsheid waarin de dood er gewoon mag zijn en waaruit we kunnen leren over liefde en het leven. Door te delen en van elkaar leren in onze kijk op en ervaring met de dood.